TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 06. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Liba Babina

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 27245
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133256.07 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5531 h 10 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Liba Babina

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Chodím a chodím a už nehubnu

05. 08. 2013

Toto léto je svým průběhem mimořádné. Vedřiny trvají už velmi dlouho a chůze během dne je spíš sebevražda než sportovní výkon. Chodíme proto  navečer, dny jsou ještě dlouhé, chodí se hezky. Je stále co pozorovat. Příroda je každým dnem jiná, stále krásná. Mé každodenní chození už nepřináší hubnoucí efekt. S vyšší trénovaností bych musela zvýšit rychlost. S rostoucí zdatností se rychlost pomalu přidává jako vedlejší efekt, ale není mým cílem. Chci chodit a kochat se  okolím.

Dnes jsem se vrátila zpět k zapisování do SEBEKOUČe. Pozoruji ten dnešní zápis a zdá se, že jsem si dopřávala trochu víc jídla. ( ono se to nezdá, je to jasné jak facka). Sacharidy v podobě celozrného chleba, to je můj hlavní hřích.

Co tedy udělám?  Uberu sacharidy a také tuky, přidám zeleninu. Upsala jsem se ke dnům zdraví, musím něco dělat pro splnění.

Krásný zbytek léta, přežijte vedřiny ve zdraví a mějte se rádi.



Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 08. 2013 12:46
Libuško, zkus jak mi radil mladík, co se hlásili na pomoc v době jejich zkoušek - 10 minut normání chůze, 3 minuty svižné chůze a stále to měnit. Tělo se lekne, že se děje něco nového a mělo by začít reagovat.
11. 08. 2013 11:29
chození je prima, ale je fakt, že si tělo zvykne, já na zimu investuju do rotopedu (Kettler Paso 309), protože v zimě se mi venku chodit fakt nechce, mám křehké kosti. Ten rotoped je dobrý, že si nastavíš i zátěž a tím se dá hubnout - má snímač tepu a umí to i programy pro hubnutí, možná by to bylo řešení i pro tebe. Nech si dát dárek k vánocům, sice je to větší investice, ale kolo je dobré i pro starší ročníky
11. 08. 2013 11:19
Libuško, nevím, jestli ještě potřebuješ hubnout, ale podle fotek mi připadá, že jsi zhubla hodně. Na profilovce vypadáš hodně mladě. Tak se zatím jen kochej krásami přírody a po čase se váha určitě pohne. Když ne chůzí, tak určitě kontrolou semaforů :-))). Tak ať se Ti daří.
05. 08. 2013 21:15
Díky , jsem ráda, že nejsem na to sama.
05. 08. 2013 16:49
Můj pohyb je pouze chůze s hůlkami a práce na zahradě. A i když je to na hubnutí málo, ujdu delší trasu, tolik se nezadýchávám a ani klouby nebolí tak jako dřív. A to považuji za veliký úspěch. Někdy si říkám, že nejde o krásu, ale o zdraví. Alespoň v mém případě. V pátek jsem začala nový 12 týdnů trvající hubnoucí cyklus a budu se snažit zlikvidovat kila, která se na mě ochotně znovu nabalila. A postup je jasný- méně sacharidů, více bílkovin. Jasně že vím, kde dělám chyby. Ještě najít pevnou vůli. Jako hlídací babička vnukům vyvařuji, peču a sebe odbývám. Tak ať se nám daří a želva se snaží!
05. 08. 2013 14:58
Tělo si na fyzickou zátěž zvykne, aktivita by se měla střídat, ale nám odrostenkám většinou zbývá ta chůze. Ale přesto si myslím, že nabytá kondice Tě musí velmi těšit! Přeji Ti příjemné dny příští!
05. 08. 2013 14:37
LIbuško vítej zpátky. :-)
Ono bohužel chůze je krásná věc, ale pro hubnutí se hodí jen pro toho, kdo celý život seděl na zadnici. Jakmile jsi zvyklá chodit, tak ti sice chůze přináší určité udržování kondice a prospívá srdci, ale hubnout se ti díky ní už nikdy nepodaří. Ale co - však to děláme hlavně pro tu pohodu, ne? ;-)
Mě taky dnes ujely sacharidy, a podstatně.. Nějak jsem se neovládla a zecpala 4 nektarinky a skoro půl kila melounu... a tak nějak už mám splněno aniž bych něco jedla. :-)) Však to zas dáme do normy. :-)
Užívej léta.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři